ГоловнаСуспільствоЖиття

Гірники з шахти "Курахівська" знову протестують через невиплату зарплат

Шахтарям не виплатили 22% зарплати за травень, також повністю не заплатили за червень і липень.

Гірники з шахти "Курахівська" знову протестують через невиплату зарплат
Фото: Михаил Волынец\ФБ

Гірники з шахти "Курахівська" на знак протесту перекрили дорогу в районі села Новоселидове в Донецькій області через те, що їм не платять зарплату вже третій місяць. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у своєму фейсбуці.

До учасників акції протесту також приєдналися гірники шахти "Україна", які відмовилися їхати в шахту голодними.

«Гірники вимагають повного погашення заборгованості із зарплати - на цей момент шахтарям не було виплачено 22% зарплати за травень, також повністю не виплачено гроші за червень і липень», - підкреслив Волинець.

Акції протесту з перекриттям автодороги шахтарів «Курахівської» почалися ще 8 серпня. Протестувальники стверджують, що будуть продовжувати, поки їм не виплатять зарплату.

Крім того, шахтарі разом з профспілками готові виїхати до Києва 25 серпня, в день їхнього професійного свята Дня шахтаря - провести пікетування під стінами Офісу президента та інших урядових установ з вимогою виплати заборгованості із заробітної плати.

Нагадаємо, 5 серпня рано-вранці близько 100 гірників шахти «Курахівська» пройшли близько 16 км із селища Гірник до будівлі об'єднання «Селидіввугілля», що в місті Селидове, через ту саму причину - невиплату заробітної плати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram