ГоловнаСуспільствоВійна

Львівський бронетанковий завод почав модернізацію Т-64

Раніше модернізацію танків проводили тільки на Харківському заводі.

ДП "Львівський бронетанковий завод" налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які оснащені тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації і новим динамічним захистом. Про це повідомила пресслужба "Укроборонпрому".

У межах модернізації на бойову машину встановлюють новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125 мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов. Члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Ці прилади мають високу стійкість до світлових перешкод, вони не чутливі до засвічування навіть у разі використання противником спеціальних перешкод в інфрачервоному діапазоні.

Танк Т-64 зразка 2017 року одержав новий динамічний захист, що значно підсилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від держпідприємства "Оризон-Навігація", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Цей навігаційний комплекс дозволяє обмінюватися зашифрованими даними в режимі онлайн.

Нагадаємо, танк Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії і відмінно показав себе в протистоянні з агресором на сході України. Раніше модернізацію танків Т-64 такого рівня проводив тільки Харківський бронетанковий завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram