ГоловнаСуспільствоЖиття

Дитячий табір "Вікторія" в Одесі вперше прийняв дітей після смертельної пожежі

Перед початком зміни міськрада оплатила ремонт проводки і водопостачання в житлових корпусах.

Дитячий табір "Вікторія" в Одесі вперше прийняв дітей після смертельної пожежі
Фото: odessitua.com

В одеський літній табір "Вікторія" вперше з 2017 року прибула зміна дітей. Про це повідомляє "Думская".

Табір прийняв на відпочинок 103 дітей, переважно пільгових категорій - з багатодітних або малозабезпечених сімей, а також дітей-призерів різноманітних конкурсів і змагань. Зміна триватиме до 29 серпня.

Дітей поселили в кам'яних корпусах табору, замовник ремонтних робіт - управління капітального будівництва Одеської міськради. Перед заїздом у корпусах перевірили водопостачання та електропроводку, а також відремонтували покрівлю. У міськраді запевнили, що в корпусах демонтовано легкозаймисті матеріали, всі внутрішні роботи проводять з урахуванням вимог протипожежної безпеки: встановлено сигналізацію, пожежний гідрант високого тиску і протипожежну ємність на 60 кубометрів.

Вартість ремонтних робіт склала близько 5 млн гривень.

Дерев'яні будиночки табору залишаються під судовим арештом.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017 року в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згорів двоповерховий житловий корпус, під час пожежі загинули троє дітей.

За підозрою в службовій недбалості затримали директора комплексу Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка, за функціональними обов'язками, мала відповідати за пожежну безпеку. Навесні 2018 року Київський районний суд Одеси засудив виховательку до умовного терміну, суд над Саркісяном триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram