ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київському зоопарку відсвяткували 45-річчя єдиної горили в Україні

Гості залишили Тоні багато смачних подарунків, які після ветконтролю передали імениннику.

8 серпня 2019 року єдина горила в Україні на ім'я Тоні відсвяткував своє 45-річчя в Київському зоопарку. З днем народження Тоні привітали близько 5000 відвідувачів. Про це повідомляє прес-центр КМДА з посиланням на зоопарк.

Фото: kyivcity.gov.ua

Гості залишили Тоні багато смачних подарунків, які після ретельного ветеринарного контролю передали іменинникові.

Фото: kyivcity.gov.ua

Зазначається, що вік горили дуже поважний, він перевищує людські 80 років. Але незважаючи на це, Тоні почуває себе і виглядає добре. За його здоров'ям і дієтою постійно стежать кваліфіковані зоологи і ветеринари.

Фото: kyivcity.gov.ua

Горила Тоні народився в 1974 році в Німеччині. 1999 року прибув до Київського зоопарку. За своїм характером є переконаним холостяком-одинаком, тому відкинув усі спроби німецьких і українських фахівців з вибору подруги. Він дуже прив'язаний до своїх кіперів, серед яких тільки жінки, оскільки Тоні не терпить жодної чоловічої конкуренції.

Фото: kyivcity.gov.ua

День народження горили збігся зі щорічним візитом куратора Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) Марком Даменом, який разом з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником теж привітали ювіляра.

Крім того, зоопарк розраховує після реконструкції отримати повноправне членство в Європейській асоціації зоопарків і акваріумів, звідки його виключили у 2007 році за погане поводження з тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram