ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" модернізує передані Україні від США патрульні катери Island

Модернізація катерів повинна здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі.

"Укроборонпром" модернізує передані Україні від США патрульні катери Island
Фото: пресс-служба президента

Підприємство "Дослідно-проєктний центр кораблебудування", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", з власної ініціативи почало розробляти варіант модернізації патрульних катерів Island, які у вересні минулого року були передані США Військово-морським силам України. Про це йдеться в повідомленні Держконцерну.

Модернізація катерів буде спрямована на максимальне підвищення бойової ефективності. Фахівці підприємства вже отримали необхідну документацію на катери, яка дозволяє здійснити модернізацію.

Зазначають, що модернізація катерів Island повинна здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі. Остаточний варіант модернізації буде прийнято після того, як ВМС України отримає широкий практичний досвід застосування Island.

Катери типу Island - швидкохідні патрульні катери Берегової охорони США, призначені для патрулювання і пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах.

Нагадаємо, в липні 2019 року США заявили, що подарують українським прикордонникам два катери. Крім того, США виділили 4 мільйони доларів на створення швидкої групи реагування в Маріуполі та Бердянську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram