ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський літак здійснив переліт над Україною

Причиною відхилення літака від маршруту став грозовий фронт.

Російський літак здійснив переліт над Україною
Иллюстративное фото
Фото: youtube.com

Літак Boeing-738 російської авіакомпанії "Глобус", який здійснював політ з італійського міста Барі до Москви 7 серпня, одержав від Украероцентру дозвіл на використання повітряного простору України в зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру.

Про це повідомили в пресслужбі Украероруху.

Дозвіл було надано через імовірність аварійної ситуації під час польоту, яка могла виникнути через грозову хмарність над Україною, Польщею і Білоруссю.

Украерорух опублікував супутникове зображення в інфрачервоному спектрі потужної конвективної (грозова) хмарності над Україною, яка стала причиною дозволу.

Фото: facebook.com/UkSATSE.official

Російське судно перебувало в українському повітряному просторі 26 хвилин.

"Boeing-738 увійшов в український повітряний простір о 15:07UTC через навігаційну точку LADOB на ешелоні FL370 і вийшов о 15:33UTC через навігаційну точку AMIRI на ешелоні FL370", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що, згідно з рішенням Державної авіаційної служби України, літакам, включно з РФ, можуть дозволити вхід у повітряний простір України, якщо оминання небезпечних метеоявищ без входження в український повітряний простір може призвести до аварійної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram