ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський зоопарк розраховує на членство в EAZA після реконструкції

У 2007 році його виключили звідти за погане поводження з тваринами.

Київський зоопарк розраховує на членство в EAZA після реконструкції
Фото: zoo.kiev.ua

Київський зоопарк розраховує після реконструкції отримати повноправне членство у Європейській асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA), звідки його виключили у 2007 році за погане поводження з тваринами. Зараз зоопарк має статус кандидата.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міськадміністрації Микола Поворозник, який у четвер показував зоопарк менторові EAZA Марку Дамену.

"Обговорили з ментором перспективи розвитку Київського зоопарку. Місто зацікавлене у поверненні зоопарку членства EAZA, докладає максимум зусиль і впевнено рухається до поставленої мети, співпрацюючи з європейськими фахівцями. Співпраця з EAZA - це можливість долучитися до світових тенденцій збереження біорізноманіття нашої планети. Це приведення умов утримання тварин до світових стандартів, це наукові дослідження, еколого-просвітницька діяльність. Також це можливість долучитися до міжнародних програм з реінтродукціі тварин і можливість впровадження таких програм в Україні. Крім того, це можливість залучення провідних фахівців EAZA до створення нових експозицій у нашому зоопарку", - цитує Поворозника прес-служба КМДА.

Київський зоопарк розташований на проспекту Перемоги неподалік від центру столиці. Він займає 34 га землі, колекція тварин на середину 2019 року нараховувала близько 300 видів і 2170 особин.

Зараз у зоопарку проходить реконструкція, розрахована на кілька років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram