ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У липні зросла кількість людей, які перетнули кордон із Кримом

Порівняно з червнем кількість перетинів кордону збільшилася на 33,31%.

У липні зросла кількість людей, які перетнули кордон із Кримом
КПВВ "Чонгар"
Фото: Госпогранслужба

У липні збільшилася кількість людей, які перетнули адміністративний кордон між окупованим Росією Кримом і Херсонською областю. Про це повідомив пресцентр Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

«Порівняно з червнем кількість перетинів цивільного населення збільшилася на 33,31%, а також збільшилася кількість перетинів транспортних засобів на 38,09%», - сказано в повідомленні.

Згідно з даними міністерства, за місяць контрольно-пропускні пункти «Чонгар», «Каланчак», «Чаплинка» перетнуло понад 347 тис. осіб і майже 58 тис. автомобілів.

Відомство зазначило, що громадяни, які живуть в анексованому Криму, їздять на материкову частину України, щоб відвідати сім'ю, купити необхідні товари, а також отримати необхідні їм послуги.

Нагадаємо, в Криму продали колишню держдачу №1 радянських часів, де любив відпочивати генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв.

Пансіонат, який у часи президента Кучми передали на баланс державної податкової адміністрації країни і назвали "Гліцинія", продали за 1,2 млрд рублів (близько 470 млн грн). Об'єкт придбала російська юридична особа, її назви не уточнювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram