ГоловнаСуспільствоВійна

Печерський суд дозволив слідчим доступ до таємного контракту на поставку "Молотів"

Слідство вивчить також і акт про державні випробування міномета.

Печерський суд дозволив слідчим доступ до таємного контракту на поставку "Молотів"
Следственный эксперимент с "Молотом"
Фото: facebook/Анатолій Матіос

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим військової прокуратури вилучити в Міністерства оборони таємний державний контракт від 2015 році на поставку міномета "Молот", розробленого на "Заводі" Маяк ", а також акт державних випробувань цього міномета.

Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє проєкт "Марлін".

Слідство триває в рамках кримінального провадження, відкритого ще в 2016 році за фактами недбалого ставлення чиновників Міноборони до контролю над поставками мінометів "Молот", що призвело до збитків державі в розмірі 7,2 млн гривень.

Тоді після поставки у військову частину А4559 (смт Оржів Рівненської області) у деяких мінометів виявили технічні недоліки, а інші під час нетривалої експлуатації вийшли з ладу.

Як з'ясувало слідство, на заводі "Маяк" не було обладнання та потужностей для виготовлення всіх складових механізмів мінометів. Тому "Маяк" закуповував різні частини в численних приватних постачальників. 50% складових міномета постачало ВАТ "Старокраматорський машинобудівний завод", яке належить колишньому регіоналу Максиму Єфімову.

Нагадаємо, в липні 2016 року на Широколанівському полігоні в Миколаївській області під час стрільб розірвався 120-міліметровий міномет "Молот". Загинули двоє бійців 57-ї бригади. Під час вибуху "Молота" на полігоні у Рівненській області в 2017 році загинули троє військових. Усього в рамках кримінального провадження йдеться про 9 загиблих під час експлуатації міномета "Молот", а також про значну кількість військовослужбовців, які отримали важкі поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram