ГоловнаСуспільствоПодії

Дніпровський апеляційний суд незаконно знеструмлений

Суд уже подав заяву в правоохоронні органи про кримінальне правопорушення.

Дніпровський апеляційний суд незаконно знеструмлений
Фото: Дніпровський апеляційний суд\ФБ

Дніпровський апеляційний суд незаконно відключили від електромережі. Про це йдеться в заяві пресслужби суду.

"З 22:00 06.08.2019 з порушенням встановлених законом термінів і порядку сталося знеструмлення електромережі адмінбудівлі Дніпровського апеляційного суду (м. Дніпро, вул. Харківська, 13)", - сказано в повідомленні.

Напередодні, 5 серпня, судом було отримано попередження про припинення електроживлення, датоване 24 липня. Згідно зі штемпельним відбитком на конверті, зазначене попередження було відправлено 31 липня, тобто через 7 днів після його реєстрації, але в суд надійшло лише 5 серпня.

При цьому про заплановане відключення від електропостачання ДТЕК "Дніпровські електромережі" повинен був повідомити не пізніше ніж за 10 днів до дня відключення.

Тоді Дніпровський апеляційний суд зміг би у встановлені законом терміни вирішити ситуацію з енергоносіями, яка склалася, оскільки суд - це державна і режимна установа, і всі операції тут здійснюються через Державну казначейську службу.

Крім того, Дніпровський апеляційний суд уклав договори на електропостачання, але рахунки на оплату яких так і не отримав.

Унаслідок ситуації, що склалася, відбувається порушення прав споживачів і прав громадян на доступ до правосуддя; порушення термінів утримання громадян під вартою; громадяни не можуть вчасно здати, а суд зареєструвати, прийняти, відправити документи в установлені законом терміни.

Дніпровський апеляційний суд уже подав заяву в правоохоронні органи про кримінальне правопорушення, а саме: про незаконне відключення від електромережі, порушення прав споживачів з боку компанії ДТЕК "Дніпровські електромережі".

Нагадаємо, 31 липня на шахтах держпідприємства "Торецьквугілля" відключили електроенергію за борги. Крім того, відключені турбокомпресори і клітьовий підйом, що унеможливлює видобуток вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram