ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився переглянути вирок головному фігуранту справи про вбивство Оксани Макар

Євгена Краснощока засуджено до довічного терміну.

Суд відмовився переглянути вирок головному фігуранту справи про вбивство Оксани Макар
Евгений Краснощек

Центральний райсуд Миколаєва відмовив у перегляді справи головному фігуранту справи про зґвалтування і вбивство Оксани Макар Євгену Краснощоку, якого засудили до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Колегія суду прийняла рішення відмовити засудженому Краснощоку у перегляді справи", - йдеться у рішенні суду.

Сам Краснощок спілкуватися з журналістами відмовився і не захотів коментувати рішення суду. Сказав тільки, що не хоче нічого говорити, мовляв, його слова перекрутять.

Як повідомляли, 6 серпня у Центральному районному суді Миколаєва відбувся розгляд клопотання Євгена Краснощока про перегляд його справи у зв'язку з нововиявленими обставинами. Він стверджував, що щодо нього чинився моральний і фізичний тиск під час суду і слідства.

Раніше колегія суддів Центрального райсуду міста Миколаєва розглянула заяву засудженого про перегляд його справи у зв'язку з нововиявленими обставинами й постановила на період розгляду заяви перевести його з Новгород-Сіверської виправної колонії №31, де він відбуває покарання, до Миколаївського слідчого ізолятора.

Двоє інших фігурантів справи - Максим Присяжнюк і Артем Погосян - отримали 15 і 14 років в'язниці відповідно. Краснощок у своєму останньому слові перед винесенням вироку сказав, що каятися або просити вибачення у родичів жертви не має наміру.

У 2013 році Апеляційний суд розглянув їхні скарги і залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, Макар зґвалтували у Миколаєві 9 березня 2012 року, після злочину ґвалтівники намагалися її вбити і спалити тіло на покинутому будівництві. З важкими травмами її госпіталізували, проте 29 березня Макар померла у лікарні. Обвинувачені спочатку зізналися у скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram