ГоловнаСуспільствоВійна

Волкер розчарований зривом перемир'я на Донбасі

"Я дуже розчарований новими порушеннями режиму припинення вогню".

Волкер розчарований зривом перемир'я на Донбасі
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер негативно сприйняв повідомлення про порушення проросійськими бойовиками "режиму тиші" на Донбасі і про загибель чотирьох українських військовослужбовців.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Я дуже розчарований новими порушеннями режиму припинення вогню, в результаті яких чотири українські військові були вбиті силами, контрольованими Росією, особливо у той час, як новий Президент України робить кроки у напрямку до миру", - написав Волкер.

Як повідомляли, вранці 6 серпня російські бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета по військових 36-ї бригади морської піхоти, які займалися обладнанням позицій взводного-опорного пункту у  Павлополі. Внаслідок обстрілу загинули чотири бійці.

Президент Володимир Зеленський визнав зрив перемир'я, оголошеного з 21 липня, і закликав лідерів країн "нормандської четвірки" терміново провести саміт для відновлення мирних переговорів.

Нагадаємо, раніше Волкер направив запит на зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим наприкінці серпня у Москві. Остання їхня зустріч відбулась у Дубаї торік наприкінці січня. На ній сторони також намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто жодного результату.

До цього Сурков і Волкер зустрічалися один раз у Мінську (серпень 2017 року) і двічі у Белграді (жовтень і листопад 2017 року). Після дубайської зустрічі прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що переговори Волкера і Суркова "поставлені на паузу". Останнім часом контакти Волкера і Суркова тривали у вигляді листування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram