ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі на заняттях з водолазної підготовки морські прикордонники помітили і затримали браконьєрів

Порушники виловили півтонни мідій і більш ніж 50 кг рапанів.

В Одесі на заняттях з водолазної підготовки морські прикордонники помітили і затримали браконьєрів
Фото: dpsu.gov.ua

У порту Одеси морські прикордонники затримали трьох чоловіків, які виловили півтонни мідій і більш ніж 50 кг рапанів.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Відзначають, що під час проведення планових занять з водолазної підготовки бійці відділу спеціальних дій на воді Держприкордонслужби помітили два човни, на які з-під води піднімали великогабаритний вантаж.

Під час огляду в одному човні прикордонники виявили велику кількість мідій і водолазне спорядження. Для з'ясування обставин обидва плавзасоби були доставлені на стоянку Одеського загону морської охорони.

"Затримані виявилися громадянами України, які заявили, що прибули в порт для проведення очищення гідротехнічних споруд. Однак документів, які підтвердили б законність їхньої діяльності, надати не змогли. Крім того, у них також не було документів, що засвідчують особу, а обсяг незаконно добутих водних біоресурсів доволі великий - попередня сума збитків становить 20 тис. гривень", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Фото: dpsu.gov.ua

На порушників складено адмінпротоколи (ч. 4 ст. 85 КпАП "грубе порушення правил рибальства") із загальною сумою штрафів понад 500 гривень.

"Крім того, в діях виявлених осіб вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 249 КК (браконьєрство). Плавзасоби, знаряддя і біоресурси, а це - 553 кг мідій і 55 кг рапанів, передані компетентним органам. Рішення у справі буде приймати суд", - додали прикордонники.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, в липні в Херсонській області затримали браконьєра з креветками і крабами на 345 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram