ГоловнаСуспільствоЖиття

У Покровську поліція знайшла в під'їзді житлового будинку кілька заповнених бюлетенів

Відкрито кримінальну справу.

У Покровську поліція знайшла в під'їзді житлового будинку кілька заповнених бюлетенів
Фото: mvs.gov.ua

У Покровську в будинку (одномандатний виборчий округ №50) знайдені чотири бюлетені з позачергових виборів до Верховної Ради України.

Про це повідомляється на сайті поліції Донецької області.

"Учора, 5 серпня, в одному з будинків Покровська знайдено чотири бюлетені з позачергових виборів народних депутатів України. Всі вони вилучені. Відкрито кримінальне провадження. На місці працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт і в присутності понятих вилучила бюлетені", - йдеться в повідомленні.

У поліції також повідомили, що виявлені бюлетені були заповнені за трьох кандидатів.

Фото: mvs.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.158 Кримінального кодексу (фальсифікація виборчих документів).

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше Центрвиборчком перерахував голоси на 14 виборчих дільницях одномандатного виборчого округу №50 у Покровську.

Як повідомляли, за підсумками підрахунку голосів на цьому окрузі переміг мер Покровська Руслан Требушкін. Однак із вимогою перерахувати голоси в суд звернувся інший кандидат в депутати - мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він заявив, що на одній із дільниць округу виявлено фальсифікацію. ЦВК встановила бездіяльність ОВК у 50 окрузі, оскільки та не доправила протоколи з результатами голосування, і вирішила самостійно перерахувати голоси на окрузі.

Жителі Покровська влаштували протестну акцію через можливі порушення під час виборів. Для забезпечення правопорядку поліція задіяла вертоліт зі спецпризначенцями.

Суд прийняв рішення про перерахунок голосів. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через невиконання рішення суду про повторний підрахунок голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram