ГоловнаЕкономікаДержава

2019 року в Дніпропетровській області відкрили 9 котелень на альтернативному паливі

Котельні працюють на пелетах, що значно дешевше від традиційного газу, вугілля та електроенергії.

2019 року в Дніпропетровській області відкрили 9 котелень на альтернативному паливі
Фото: vdalo.info

З початку цього року в Дніпропетровській області запрацювали 9 нових котелень на альтернативному паливі. Про це повідомляє пресцентр Кабміну з посиланням на департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Котельні працюють на пелетах. Вісім із них забезпечують теплом школи, лікарні, дитсадки та житлові будинки. Ще одну котельню побудували на птахофабриці в Нікопольському районі. Як паливо там використовують відходи птахівництва.

«Опалення на пелетах значно дешевше від традиційного газу, вугілля та електроенергії. А ще це внесок в енергонезалежність країни. Адже твердопаливні котельні працюють виключно на дерев'яній тирсі та соняшниковому лушпинні», - сказано в повідомленні.

Наприклад, одна з таких котелень з двома котлами потужністю 3 МВт у Василькові обігріває 18 окремих будівель.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Верховна Рада скасувала "зелений тариф" для побутових сонячних електростанцій, розташованих на прибудинкових територіях. Згідно з документом, депутати дали можливість встановлювати домашні СЕС потужністю до 50 кВт за умови встановлення їх на дахах будинків або інших спорудах.

Однак у червні Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує повернути "зелений" тариф домашнім СЕС на землі потужністю до 30 кВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram