ГоловнаСуспільствоПодії

За добу співробітники ДСНС тричі виїжджали рятувати дітей, залишених без нагляду

Держслужба закликає батьків подбати про безпеку дітей на літніх канікулах.

За минулу добу загони Держслужби з надзвичайних ситуацій тричі виїжджали на виклики, пов'язані з подіями з дітьми. У результаті НП двох дітей госпіталізовано, ще двох благополучно повернуто батькам, повідомляє пресслужба відомства.

У с. Панкратове (Миколаївська область) двоє підлітків, учні 9 та 11 класів, вилізли на анкерну металеву електроопору високої напруги заввишки 25-30 метрів, щоб зробити фото. Старший хлопець отримав удар струмом і впав з верхньої платформи на середню, зачепившись ногою за металевий каркас.

Фото: ГосЧС

Підлітків помітили дорослі, які і викликали поліцію та рятувальників. Хлопця зняли з опори і передали медикам, інший підліток спустився з опори самостійно.

У Київській області того ж дня 11-річний хлопчик застряг ногою в металевій решітці каналізації. Щоб звільнити дитину, рятувальникам довелося розпиляти ґрати. Хлопчик не постраждав.

Фото: ДСНС

Ще в одному випадку підліток провалився під підлогу в приміщенні старого млина. Його дістали з ями випадкові свідки, рятувальники ДСНС надали дитині домедичну допомогу і передали медикам.

Держслужба з надзвичайних ситуацій закликає батьків стежити за поведінкою і місцем відпочинку дітей під час літніх канікул; не залишати малолітніх без нагляду; проводити бесіди про те, щоб діти не відвідували занедбані будівлі, не ходили без дорослих на ставки і річки.

Нагадаємо, за даними ДСНС, з початку літа в Україні у спокійному стані на водоймах потонули понад 270 осіб, у тому числі 25 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram