ГоловнаСуспільствоЖиття

Миколаївський суд почне перегляд справи про вбивство Оксани Макар

Скаргу подав головний фігурант справи Євген Краснощок, засуджений до довічного ув'язнення.

Миколаївський суд почне перегляд справи про вбивство Оксани Макар
Евгений Краснощек

Центральний райсуд Миколаєва сьогодні, 6 серпня, почне розгляд скарги про перегляд вироку головному фігуранту справи про вбивство Оксани Макар Євгену Краснощоку, засудженому до довічного ув'язнення. Про це повідомив прессекретар суду Володимир Діденко, пише "Укрінформ".

"У Центральному районному суді Миколаєва 6 серпня відбудеться розгляд клопотання Євгена Краснощока (справа Оксани Макар) про перегляд справи. Підстава - його заява про нібито застосування до нього насильницьких дій", - розповів Діденко.

Розгляд клопотання було призначено на 28 травня, але суд відклали, щоб Краснощок міг отримати безкоштовного адвоката.

Раніше колегія суддів Центрального райсуду міста Миколаєва, розглянувши заяву засудженого про перегляд його справи у зв'язку з нововстановленими обставинами, постановила на період розгляду заяви перевести його з Новгород-Сіверської виправної колонії №31, де він відбуває покарання, до Миколаївського слідчого ізолятора.

Двоє інших фігурантів справи - Максим Присяжнюк і Артем Погосян - отримали 15 і 14 років в'язниці відповідно. Краснощок у своєму останньому слові перед оголошенням вироку сказав, що каятися або вибачатися перед родичами жертви не має наміру.

У 2013 році апеляційний суд розглянув їхні скарги і залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, Макар зґвалтували в Миколаєві 9 березня 2012 року, після злочину ґвалтівники намагалися її вбити і спалити тіло на покинутій будові. З важкими травмами її госпіталізували, проте 29 березня Макар померла в лікарні. Обвинувачені спочатку зізналися в скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram