ГоловнаСуспільствоЖиття

Human Rights Watch закликала окупантів у Криму терміново надати Бекірову медичну допомогу

Правозахисники занепокоєні станом здоров'я політв'язня.

Human Rights Watch закликала окупантів у Криму терміново надати Бекірову медичну допомогу
Эдем Бекиров
Фото: UATV

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала окупантів надати політв'язню Едему Бекірову доступ до термінової медичної допомоги й адекватного лікування. Заява про стан Бекірова опублікована на сайті організації у суботу, 3 серпня.

"Російські чиновники у Криму повинні негайно перевести активіста Едема Бекірова в лікарню для обстеження і лікування", - йдеться у повідомленні правозахисників.

Старший науковий співробітник Human Rights Watch по Європі і Центральній Азії Юлія Горбунова зазначила, що Бекіров тяжко хворий, тому рідні й адвокати побоюються за його життя.

"Він повинен перебувати у лікарні, де він може отримати адекватну медичну допомогу, а не в камері попереднього ув'язнення", - висловилася Горбунова.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді у Крим уранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова. 

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупаційна влада Криму обмежилася переведенням його до медчастини СІЗО.

Цього тижня Бекіров заявив про намір розпочати голодування у разі переведення кримінальної справи в Красноперекопськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram