ГоловнаСуспільствоВійна

Розмінування моста у Станиці Луганській не можуть почати через відсутність гарантій безпеки з боку окупантів

Піротехнічні роботи необхідно провести не тільки біля КПВВ, а й біля самого мосту.

Розмінування моста у Станиці Луганській не можуть почати через відсутність гарантій безпеки з боку окупантів
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Розмінування моста у Станиці Луганській не можуть почати через відсутність гарантій безпеки з боку окупантів. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню Олександр Борщевський, повідомляє штаб ООС.

Він провів з цього приводу зустріч із заступником глави місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном, і зазначив, що з боку ОБСЄ є розуміння вирішення цього питання.

"Але, на жаль, наразі немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій та ОРДЛО про початок робіт. Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту моста - відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань", - сказав Борщевський.

За словами офіцера, щоб почати ремонт моста, піротехнічні роботи необхідно провести не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля самого мосту.

Раніше повідомляли, що 1 серпня у Станиці Луганській почали розміновувати територію біля моста. Сапери обстежили 0,13 га території й знайшли 31 міну.

До 10 серпня 2019 року підрозділи ДСНС мали розмінувати ділянку вздовж зруйнованого автомобільного моста через річку Сіверський Донець на глибину 30 метрів по обидва боки.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської, у тому числі знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець.

Повідомляли, що українська сторона у найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проект відновлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram