ГоловнаСуспільствоЖиття

Над Чорним морем відбулися навчання морської авіації ЗСУ

За сценарієм морські авіатори відстежили і знищили підводний човен противника.

Фото: armyinform.com.ua

Морська авіація Збройних сил України завершила тижневі льотно-тактичні навчання над Чорним морем у Миколаївській області. Про це повідомляє портал "Армія Інформ".

До навчань залучили особовий склад морської авіаційної бригади, вертольоти Мі-14 і Ка-27, а також літаки Ан-26.

"Перше завдання виконали підрозділи батальйону зв'язку та радіотехнічного забезпечення. Вони вийшли в район розгортання за сигналом "Тривога" і підготували позабазовий аеродром до прийому авіатехніки. Тилові служби, зі свого боку, розгорнули повноцінний польовий табір з командним пунктом, місцями для їжі та відпочинку" , - йдеться у повідомленні.

Фото: armyinform.com.ua

Кульмінацією навчань став пошук і відстеження морськими авіаторами підводного човна противника з подальшим нанесенням бомбового і торпедного ударів.

При веденні повітряної розвідки екіпаж вертольота Ка-27 виявив місцезнаходження ворога і за допомогою орієнтирної морської авіаційної бомби позначив зону для нанесення удару.

Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

"До мису Аджіяск висунулася група передових авіаційних навідників, які відпрацювали елементи цілевказівки та коригування вогню. Екіпажі протичовнових вертольотів і літака А-26 знищили умовного противника", - розповіли військові.

Протягом навчань екіпажі вдосконалили льотну підготовку, відпрацювали елементи пошуку, надання невідкладної допомоги постраждалим і евакуацію, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Росія під виглядом навчань перекрила чверть Чорного моря. Експерти розглядають ці дії як черговий акт гібридної агресії на морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram