ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні під час серпневих свят можуть активізуватися екстремісти

Як правило, атаки екстремістів відбуваються в багатолюдних місцях.

В Україні під час серпневих свят можуть активізуватися екстремісти
Фото: EPA/UPG

Посольство США в Києві попередило про ймовірність, що під час свят у серпні на території України можуть активізуватися екстремісти. Про це повідомляють  на сайті посольства.

"ІДІЛ і інші екстремістські групи, як правило, використовують святкові періоди для просування свого порядку денного і проведення атак. Свята і попередній період можуть бути цільовими. У серпні - ісламське свято Курбан-байрам (11-12 серпня) і День Незалежності України (24 серпня)", - сказано в повідомленні на сайті посольства в п'ятницю.

Також зазначено, що, як правило, атаки екстремістів відбуваються в багатолюдних місцях, тому в цей період "важливо бути пильними і використовувати практику обізнаності з ситуацією".

Посольство США закликає громадян уникати демонстрацій, стежити за новинами в медіа, бути пильними в туристичних місцях, а також мати при собі якийсь ідентифікаційний документ.

Нагадаємо, спецпредставник США в Україні Курт Волкер сказав, що рішення про повернення делегації Росії в Парламентську асамблею Ради Європи було помилковим.

Водночас він зазначив: повернення РФ в організацію не означає, що Європа зараз "перегортає сторінку" і забуває про російську агресію - навпаки, зараз зростає занепокоєння через втручання РФ у демократичні процеси в західноєвропейських країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram