ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновники Василькова привласнили 70 млн грн, призначених на ремонт навчальних закладів

Через фіктивні фірми чиновники замовляли ремонт навчальних закладів за завищеними цінами.

Чиновники Васильківської райдержадміністрації з 2017 року привласнили більш ніж 70 млн грн, які були призначені на ремонт навчальних закладів. Про це повідомляє поліція Київської області на фейсбуці з посиланням на керівника Андрія Небитова.

Слідством встановлено, що чиновники Василькова, починаючи з 2017 року до цього дня, через фіктивні підприємства замовляли будівельні роботи з ремонту навчальних закладів за завищеними цінами і переводили ці кошти в готівку за допомогою спеціальних конвертаційних центрів.

Злочинні схеми і привласнення бюджетних коштів були задокументовані правоохоронцями.

Було проведено 17 санкціонованих обшуків у Васильківській районній державній адміністрації, за місцем проживання чиновників і наближених до них осіб, а також у фіктивних підприємствах.

"Знайшли навіть бухгалтерію в погребі", - повідомляє Андрій Небитов.

За результатами перевірок вилучено печатки та документи фінансово-господарської діяльності. Після їх експертизи правоохоронці зможуть оголосити чиновникам підозри за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також направити в суд обвинувальні акти.

Фото: Поліція Київської областіФБ

Фото: Поліція Київської областіФБ

Фото: Поліція Київської областіФБ

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, мера Василькова Володимира Сабадаша підозрюють у розтраті держмайна. 19 квітня 2019 року йому повідомили про підозру за безпідставну виплату матеріальної допомоги перед виборами.

У травні його заступника викрили на хабарах. Чиновник налагодив схему одержання хабарів за сприяння в реєстрації земельних ділянок, встановивши "таксу" в п'ятсот доларів США за кожну свою "послугу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram