ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони РФ вислало з Донбасу 20 офіцерів за злодійство, - розвідка

У липні у військових частинах РФ в ОРДЛО провели ротацію керівного складу.

Міноборони РФ вислало з Донбасу 20 офіцерів за злодійство, - розвідка
Фото: EPA/UPG

Російське командування звільнило з посад і вислало з Донбасу 20 офіцерів через розкрадання матеріальних ресурсів у липні. Про це повідомила розвідка Міноборони України, заявив сьогодні на брифінгу речник відомства Дмитро Гуцуляк.

У липні на окуповані території ОРДЛО прибула інспекційна комісія з РФ, також проведена ротація офіцерів у підрозділах окупантів. Перевірку пов'язують з численними зловживаннями російських офіцерів.

"Ці заходи пов'язані з виявленням... численних зловживань службовим становищем російських офіцерів і через їхню причетність до розкрадання матеріальних ресурсів: продуктів харчування, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів і запчастин. Як повідомляє ГУР Міноборони, за рішенням російського командування, більш ніж 20 причетних до зловживань офіцерів ЗС РФ відсторонено від займаних посад і вислано з тимчасово окупованої території в Донецькій і Луганській областях у Росію", - повідомив спікер Міноборони.

Звільнених офіцерів замінили новоприбулі російські військові.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу на Донбасі, в анексованому Криму й уздовж кордону з Україною розміщено близько 82 тис. російських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram