ГоловнаСуспільствоПодії

ДФС попереджає про спам-розсилку вірусних файлів від її імені

У листах вказано, що у платника є борг або порушення, а також є вкладення, у разі переходу на яке завантажується вірусний файл.

ДФС попереджає про спам-розсилку вірусних файлів від її імені
Фото: svetaplikaci.tyden.cz

Державна фіскальна служба попереджає про спам-розсилку вірусних файлів від імені фіскальної служби. Про це йдеться в повідомленні ДФС.

"В останні дні зафіксовано зростання кількості звернень платників податків з отримання електронних листів від імені Державної фіскальної служби про наявність податкового боргу, вчинення адміністративного порушення, порушення податкового законодавства", - сказано в повідомленні.

Відзначають, що подібні листи мають вкладення, відкриття яких призводить до завантаження вірусного файлу.

Крім того, відправлення спам-повідомлень здійснюється з електронних скриньок, які не мають ніякого стосунку до Державної фіскальної службі. ДФС просить платників читати електронну адресу відправника і перевіряти її достовірність.

Для листування та обміну інформацією з органами державної влади, юридичними або фізичними особами, організаціями іноземних держав та іншими підприємствами ДФС використовує винятково електронні поштові скриньки, зареєстровані на поштовому сервері в домені sfs.gov.ua.

Нагадаємо, під час перевірок з січня по червень 2019 року Державна фіскальна служба виявила 10,3 тис. найманих працівників без офіційного оформлення. Крім того, були виявлені порушення під час виплати зарплат та інших доходів у 43% перевірених суб'єктів господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram