ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирській області розбили надгробки бійців АТО

Усього було пошкоджено 16 пам'ятників, з них три - в місцях поховання воїнів АТО.

У Житомирській області розбили надгробки бійців АТО
Фото: zt.npu.gov.ua

У Житомирській області в Новограді-Волинському невідомі розбили три надгробки в місцях поховання бійців АТО. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирської області.

Фото: zt.npu.gov.ua
«Вранці 1 серпня в поліцію надійшло повідомлення від керівника комунального підприємства про пошкодження надмогильних пам'ятників на місцевому кладовищі», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що в ніч на 1 серпня невідомі пошкодили 16 пам'ятників, з них три - в місцях поховань воїнів АТО.

Подію попередньо кваліфікували за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України. На цей момент поліцейські встановлюють людей, причетних до цього, щоб притягнути їх до відповідальності.

Згідно з чинним законодавством, таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 27 липня в Молодіжному парку Харкова вандали облили червоною фарбою пам'ятний знак, встановлений на честь загиблих воїнів Української Повстанської Армії. Цей пам'ятник дуже часто стає жертвою вандалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram