ГоловнаСуспільствоЖиття

На судові засідання у справі про замах на вбивство активістів Майдану не ходить прокурор

Прокурор не з'явився до суду як мінімум три рази поспіль.

На засідання у справі за обвинуваченням тітушок Геннадія Погребного, Олега Гебана та Сергія Костенка в замаху на вбивство активістів Майдану знову не з'явився прокурор, повідомляє кореспондент LB.ua.

Справа слухається в Шевченківському районному суді. Всі троє обвинувачених на цю мить перебувають вже під особистим зобов'язанням.

Прокурор не з'явився на засідання мінімум втретє. 1 липня один із суддів - Віталій Циктич - раптово взяв відгул, але прокурори теж не з'явилися. Засідання було перенесено на 15 липня, проте і 15 липня прокурор не з'явився до суду. Засідання знову перенесли на 31 липня, але і сьогодні прокурор на засідання не з'явився.

Прокурором у цій справі є Михайло Панчишин з відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату ДБР Генеральної прокуратури України (посада значно довша, це її основна частина). LB.ua вдалося додзвонитися прокурору Панчишину і розпитати про причини його відсутності на засіданнях суду.

“Так, я знаю, що було засідання, але у мене засідання в Апеляційному суді сьогодні, і я досі тут, - відповів Панчишин. - Я й раніше повідомляв суду, що перебував у відпустці, і щоб не призначали засідання на ці дати, я не знаю, чому їх призначали".

Чому на засідання не ходять інші прокурори у справі - у цій справі їх кілька - Михайло Ярославович не зміг пояснити. Він також не зміг назвати прізвища інших прокурорів. 

"Так, працює група... Але ходжу на засідання я один", - повідомив прокурор.

Суддям невідома причина відсутності прокурорів у цій справі, і вони надіслали на ім'я генпрокурора лист, щоб провести перевірку за фактом неодноразової неявки прокурора на засідання.

За інформацією Адвокаційної Дорадчої Групи (адвокати у справах Майдану), у червні мінімум половина призначених засідань не відбулася з різних причин

Наступне засідання призначено на 27 вересня.

Нагадаємо, Геннадій Погребний, Олег Гебан і Сергій Костенко звинувачуються в замаху на вбивство активістів Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті Володимирської та Великої Житомирської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram