ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала колишнього співробітника МВС за підозрою в роботі на ФСБ

Чоловіка завербували під час візиту у Крим.

Служба безпеки України затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ за підозрою у співпраці з Федеральною службою безпеки Росії. Про це повідомила пресслужба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що житель Запоріжжя, колишній працівник органів внутрішніх справ України, перебуваючи на території анексованого Росією Криму, був завербований співробітником ФСБ РФ.

За завданням куратора агент через особисті зв'язки збирав інформацію про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Запоріжжі і передавав її представникові іноземної спецслужби під час виїзду на територію Криму під приводом нібито вирішення сімейних питань.

У СБУ підкреслили, що в поле діяльності ФСБ може потрапити будь-який громадянин України, а в разі добровільного повідомлення про вербування такий громадянин звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, на початку липня колишнього чиновника міністерства економіки і енергетики Польщі засудили до трьох років ув'язнення за шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram