ГоловнаСуспільствоЖиття

П'ятьох кримчан повернули з Росії до Криму для слідчих дій у "справі Хізб ут-Тахрір"

Після продовження арешту їх, ймовірно, повернуть у російське СІЗО.

П'ятьох кримчан повернули з Росії до Криму для слідчих дій у "справі Хізб ут-Тахрір"
Фото: Портал Крымских Новостей

П'ятьох фігурантів другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" етапували з Росії в СІЗО №1 Сімферополя для впізнання таємним свідком. Про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов, передає "Крим.Реалії".

Іззет Абдуллаєв, Сейтвелієв Сейтабдієв, Акім Бекіров, Алім Карімов і Асан Янік пробудуть у слідчому ізоляторі як мінімум до кінця тижня.

"Ще 23 липня під час судового засідання по відеозв'язку Іззет мені повідомив, що його етапують із СІЗО в Шахтах у СІЗО Ростова. Через пару днів після цього керівник слідчої групи ФСБ, яка займається цією справою, повідомив мені, що Іззетова і ще чотирьох фігурантів справи доставили з СІЗО Ростова в СІЗО Сімферополя для проведення слідчих дій", - розповів Мамбетов.

Він додав, що на слідчих діях відбувалося впізнання п'ятьох обвинувачених засекреченим свідком.

"30 липня в управлінні ФСБ було впізнання прихованим свідком мого підзахисного і ще чотирьох обвинувачених. Днями у нас буде продовження арешту. Воно, ймовірно, відбудеться в Криму. Після цього їх етапують назад у СІЗО, де вони раніше перебували", - розповів адвокат.

Нагадаємо, 25 липня трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" помістили в психіатричну лікарню, що, на думку одного з адвокатів, є "формою каральної психіатрії".

2016 року російська влада почала гоніння проти учасників релігійного руху "Хізб ут-Тахрір" в окупованому Криму. Цей рух заборонено в Росії як терористичний, але не заборонено в Україні. Чотирьох жителів Севастополя вже засуджено до різних термінів позбавлення волі. "Організатор" осередку Руслан Зейтуллаєв отримав 12 років колонії суворого режиму, решта - по п'ять років колонії загального режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram