ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинувальний акт щодо боксера Очеретяного, підозрюваного у вбивстві співробітника УДО, передали до суду

Судмедекспертиза тривала пів року і встановила, що Хмелюк загинув в результаті удару рукою.

Обвинувальний акт щодо боксера Очеретяного, підозрюваного у вбивстві співробітника УДО, передали до суду
Петр Очеретяный на заседании суда
Фото: glavcom.ua

Обвинувальний акт щодо боксера Петра Очеретяного, підозрюваного у вбивстві співробітника Служби державної охорони Василя Хмелюка, скерований до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, пише УНН.

Судово-медична експертиза щодо встановлення причини смерті та механізму завдання тілесного ушкодження проводилася з 21 січня по 18 червня. Експерти дійшли висновку, що смерть чоловіка настала "в результаті заподіяння йому тяжкого тілесного ушкодження, завданого ударом кисті", що має прямий причинно-наслідковий зв'язок з діями обвинуваченого.

Враховуючи результати експертизи, аналізи записів з камер відеоспостереження, допити обвинуваченого і свідків, обставин конфлікту і механізм заподіяння тілесного ушкодження, слідчі перекваліфікували дії обвинуваченого на частину 2 статті 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Нагадаємо, пізно ввечері 2 січня на вулиці Саперне поле в Києві стався конфлікт між двома чоловіками, в результаті чого один з учасників втратив свідомість. Після прибуття медики констатували його смерть. Очеретяний добровільно прийшов у поліцію наступного дня, був узятий під варту, а потім вийшов під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram