ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області побудують сміттєвий полігон площею 5 гектарів

Повний термін реалізації проєкту - 15 років, вартість близько 77 млн грн.

У Львівській області побудують сміттєвий полігон площею 5 гектарів
Фото: Крым.Реалии

На території Залужської сільської ради Яворівського району Львівської області побудують полігон твердих побутових відходів. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на оприлюднений тендер на сайті держзакупівель.

Зараз планується будівництво першої черги полігону ТПВ для міста Новояворівськ. Очікувана вартість - понад 29 млн грн. Фінансувати проєкт будуть за кошти місцевого та державного бюджетів. Пропозиції на тендер приймаються до 15 серпня 2019 року.

Зараз на цій ділянці розташоване чинне звалище міста Новояворівськ, яке експлуатується з 2002 року.

Повний термін реалізації цього проєкту - 15 років. Будівництво першої черги займе 5 років і передбачає: реконструкцію існуючого полігону ТПВ; облаштування під'їзду, тротуарів; улаштування нових карт складання твердих побутових відходів; будівництво комплексу адміністративних приміщень. Друга черга передбачає прокладання інженерних мереж і проведення комплексного благоустрою на території.

Згідно з проєктом, карти складання ТПВ займають 3,5 га і розділені на дві частини - існуючу карту №1 і проєктовану карту №2. В рамках існуючої першої карти, на сьогодні там розміщено 14,4 тис. кубічних метрів сміття.

Як повідомив заступник міського голови Новояворівська з ЖКГ Руслан Гірка, в 2018 році затверджувався проєкт землеустрою і уточнювалися межі цієї ділянки.

"За проєктом, є дві карти для складання сміття. Проєкт дуже великий. Його загальна вартість - близько 77 млн грн. Це звалище районного масштабу. Ми приймаємо зараз близько 100 тонн на добу по всьому Яворівському району. Збільшення обсягів не планується. Це не буде сміттєпереробний завод. Буде сортувальна лінія - частина буде йти на поховання, а частина на переробку", - повідомив він.

Нагадаємо, в Києві побудують перший в Україні комплекс з переробки опалого листя. У КМДА вже була зустріч з фінською компанією Metener, яка використовує технології, що дозволяють створити біоустановку для використаних опалого листя, сухої трави та інших рослинних відходів, як біомаси для отримання біогазу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram