ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовик "ДНР" Цемах заперечує причетність до катастрофи малайзійського "боїнга"

Бойовик "ДНР" Цемах заперечує причетність до катастрофи малайзійського "боїнга"
Фото: Радио Свобода/ video grab

Колишній начальник ППО "ДНР" Володимир Цемах заперечує свою причетність до катастрофи літака Malaysia Airlines, збитого 17 липня 2014 року в Донецькій області. Про це Цемах сказав журналістам у Київському апеляційному суді, пише агентство Українські новини.

"Я тоді був поза містом Сніжним і виконував певні завдання", - заявив бойовик, зазначивши, що не причетний до катастрофи літака.

Цемах запевняє, що в інтерв'ю, яке він дав представнику російської партії "Батьківщина"  2015 року, він не говорив про свою причетність до збитого літака і транспортування ЗРК "Бук". При цьому Цемах заявляє, що нічого не знає і про присутність російських військових на Донбасі.

 

Цемах не визнає своєї провини та вважає, що затриманий незаконно. Він також заявив, що "ДНР" не є терористичною організацією "згідно з міжнародним правом".

Київський апеляційний суд залишив арешт Цемаха в силі.

Нагадаємо, Цемаха затримали в окупованому Сніжному (Донецької області) й вивезли на підконтрольну Україні територію. Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Данилюк заявляє, що Цемах має цінну інформацію про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram