ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух написав, як почувається в російській колонії

Політв'язень подякував активістам за передані йому вишиванки.

Український політв'язень кримчанин Володимир Балух у листі українській активістці в Латвії Тетяні Лазде розповів про свій психологічний стан і засудив кремлівський режим, що нав'язує йому російське громадянство. Лист Балуха активістка передала агентству Укрінформ.

"Мушу зізнатися, що формулювати думки мені зараз насилу вдається. Смутне почуття тривоги і безперервної туги за мамою та рідними тепер густо розбавлене злістю, що роз'їдає свідомість, на безсилля оперативно й ефективно протистояти цинізму системи режиму, що уявив себе правочинним, відібравши в людини паспорт його рідної країни, пишномовно жалувати йому громадянство у своєму заповіднику оксюморона", - написав Балух.

Про свій фізичний стан він не пише, але дякує активістці за те, що вона сприяла передачі в СІЗО двох українських вишиванок.

Нагадаємо, Володимир Балух - кримський фермер, затриманий 2016 року окупаційною владою Криму. Російська влада визнали Балуха громадянином РФ на тій підставі, що він прописаний у Криму, і тепер у нього намагаються відібрати українське громадянство.

Балух незаконно утримується в колонії РФ № 4 м.Торжок Тверської області. З 29 березня 2019 року Балуха п'ять разів за надуманими причинами відправляли в штрафний ізолятор (ШІЗО). Він був змушений оголосити голодування після того, як у травні до нього не допустили представника консульства України в РФ. Після того, як вимоги пустити консула були задоволені, Володимир припинив голодування.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram