ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти вирішили провести "перепис населення" в ОРДЛО

Серед питань - ставлення жителів до ватажків бойовиків і про те, хто винен у війні.

Окупанти вирішили провести "перепис населення" в ОРДЛО
Фото: EPA/UPG

У жовтні з ініціативи Кремля на окупованій проросійськими бойовиками частині Донбасу заплановано провести "перепис населення".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед основних причин проведення "перепису" називають підозру, що ватажки терористів розкрадають виділені Кремлем кошти.

"Судячи з усього, в Кремлі є великі побоювання, що гроші розкрадають, що цифри кількості населення, які їм подають з непідконтрольних територій, завищено. Тобто приходить сума, яка розрахована на "мертві душі", і ці гроші, які нібито для "мертвих душ", йдуть у кишені "чиновникам" окупаційної адміністрації. Це підготовка до можливих виборів, які передбачаються Мінським процесом. Кремль хоче чітко знати: скільки буде голосів людей, які зазнали протягом п'яти років масованої обробки пропагандою", - зазначає журналіст із Луганська Олександр Білокобильський.

Окрім віку, статі, роду діяльності та знання мов, російська влада також хоче дізнатися про ставлення до підтримуваних РФ угруповань "ЛНР" і "ДНР" і про те, хто винен у війні на Донбасі.

"Це - підготовка до можливих виборів, які передбачаються Мінським процесом. Кремль хоче чітко знати: скільки буде голосів людей, які зазнали протягом п'яти років масованої обробки пропагандою", - зазначає журналіст.

Нагадаємо, після анексії Криму 2014 року Росія провела "перепис населення" на території окупованого півострова, що засвідчив, що з 2001 року кількість росіян на півострові зросла на 26%, а українців скоротилася на 30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram