ГоловнаСуспільствоЖиття

Патон вимагає терміново реконструювати столичний міст Патона (Документ)

Академік з середини 2018 року звертався до керівництва КМДА з приводу критичного стану моста.

Патон вимагає терміново реконструювати столичний міст Патона (Документ)
Борис Патон
Фото: ukranews.com

Директор Інституту електрозварювання Борис Патон звернувся до члена партії "Слуга народу" і гендиректора групи "1+1 медіа" Олександра Ткаченка з офіційним листом з приводу необхідності реконструкції моста Патона, названого на честь батька академіка Євгена Патона. Про це повідомляє УНІАН.

Академік підкреслює, що ще з середини 2018 року звертався до керівництва КМДА з приводу критичного стану моста. За результатами обстеження, виконаного ТОВ "Український інститут сталевих конструкцій імені. М. Шимановського", стан мосту Патона було визнано аварійним.

"На жаль, змушений констатувати, що незважаючи на те, що рішення, які приймалися на нарадах у КМДА і КП "Київавтодор" щодо необхідності детального обстеження технічного стану головних балок моста і розробленням проекту його реконструкції до теперішнього часу не виконані", - сказано в листі.

Патон-молодший застерігає, що подальше затягування цієї ситуації може призвести до руйнування моста або його аварійної зупинки.

"В результаті цього може бути втрачений не тільки пам'ятник архітектури, яким є міст імені Є.О.Патона, а  й суттєво обмежено рух автомобільного транспорту з одного берега Дніпра на інший, що призведе до транспортного колапсу в м. Києві", - підкреслює Борис Патон.

На сайті КМДА вказано: ще у 2018 році міська влада внесла в програму економічного і соціального розвитку Києва роботи з реконструкції мосту імені Патона, однак не має можливості почати відповідні роботи без дозволу Мінкульту.

"Ми неодноразово зверталися до Міністерства культури України, Національної академії наук України з проханням вивести (міст) зі статусу пам'ятника на час реконструкції, в рамках якої необхідно провести детальне обстеження споруди. З цього приводу ми неодноразово проводили спільні засідання з представниками Мінкульту, НАНУ та Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона, проте позитивної відповіді, на жаль, досі не отримали", - повідомив гендиректор КП "Київавтодор" Александр Густелев.

Нагадаємо, Віталій Кличко попередив, що ремонт столичного Шулявського моста може затягнутися через гальмування питання про знесення п'ятого цеху заводу "Більшовик", де заплановано будівництво одного зі з'їздів з нового моста. Мер також зазначив, що на сьогодні в столиці 75 мостів перебувають у передаварійному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram