ГоловнаСуспільствоПодії

Boeing МАУ вимушено повернувся до Борисполя через потрапляння птаха

Після зльоту екіпаж помітив різку зміну параметрів одного з двигунів.

Boeing МАУ вимушено повернувся до Борисполя через потрапляння птаха
Фото: avianews.com

Boeing 767 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України з бортовим номером UR-GEC 29 липня мав здійснити рейс Київ-Бангкок, проте через 20 хвилин після зльоту повернувся в аеропорт Бориспіль у Київській області. Про це повідомляє Avianews з посиланням на пресслужбу МАУ.

"У процесі набору висоти екіпаж помітив різку зміну параметрів одного з двигунів, імовірно - потрапляння птаха. Проаналізувавши ситуацію, екіпаж на підставі регламентованої документації прийняв рішення відключити двигун і повернутися в аеропорт вильоту і повідомив диспетчерів про позапланову посадку", - повідомили в пресслужбі МАУ.

Оскільки авіалайнер мав велику посадкову масу, відбулося підвищення температури гальмівних пристроїв, у зв'язку з чим спостерігалося їх незначне задимлення.

Відзначають, що під час аварійної посадки ніхто не постраждав, пасажирам надали резервний рейс, який відбувся о 02:08 30 липня.

Нагадаємо, 4 червня в столиці Естонії Таллінні здійснив аварійну посадку літак естонської авіакомпанії Nordica, що летів з Києва. Причиною аварійної посадки літака стала тріснута шина. Руйнування, радше за все, відбулося під час зльоту авіалайнера в Києві. Літак під час приземлення обливали піною, щоб уникнути загоряння.

Ніхто з пасажирів і екіпажу не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram