ГоловнаСуспільствоВійна

Російські ЗМІ використали брата голови Донецької ОДА, щоб показати "громадянську війну" в Україні

Євген Кириленко дав інтерв'ю пропагандистам "Россия-1".

Російські ЗМІ використали брата голови Донецької ОДА, щоб показати "громадянську війну" в Україні
Евгений Кириленко
Фото: стопкадр видео

Російський пропагандистський телеканал "Россия-1" в окупованому Донецьку взяв інтерв'ю у брата голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка Євгена.

Репортаж вийшов у програмі "Вести недели" в неділю.

У сюжеті йдеться про те, що Євген є "офіцером спецслужб ДНР". Він розповів, що перестав спілкуватися з братом. Цей факт вирішили використати російські медіа, щоб укотре заявити про "громадянську війну" на Донбасі.

"Громадянська війна, рідні брати по різні боки фронту, драма сім'ї Кириленків", - ідеться в анонсі до сюжету.

"Ми вже зрозуміли, що в нас доволі різні політичні погляди. Я навіть сказав би діаметрально протилежні. Ми в телефонному режимі висловили один одному, можливо, не дуже м'яко, свої точки зору. Після цього перестали спілкуватися", - каже в інтерв'ю Євген Кириленко.

"Я сказав, що не "укроп". Я проти бандерівців", - додав він.

Відзначено, що батьки братів Кириленків залишилися в непідконтрольній Україні Макіївці, а бабуся живе в прифронтовій Горлівці.

Нагадаємо, Павла Кириленка було призначено головою Донецької ОДА 5 липня. Президент Володимир Зеленський під час представлення губернатора в Краматорську сказав, що брат-сепаратист - болюча тема для нового донецького губернатора, і він з ним не спілкується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram