ГоловнаСуспільствоЖиття

В Угорщині повторно заарештували українського капітана теплохода, який збив катер на Дунаї

Раніше його відпустили під заставу 50 тис. доларів.

В Угорщині повторно заарештували українського капітана теплохода, який збив катер на Дунаї
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Угорщини знову взяв під варту 64-річного українського капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай в Будапешті, що призвело до смерті 28 людей, переважно туристів з Південної Кореї.

Факт повторного взяття під варту українського капітана підтвердили адвокат затриманого Габор М. Тоут і прессекретар столичного суду Ференц Раб. Подробиці не розголошуються, передає Радіо Свобода.

У свою чергу, інтернет-портал Police.hu повідомив, що в процесі розслідування, до якого залучили низку експертів, слідчі знову взяли під варту капітана-українця за підозрою в ненаданні допомоги постраждалим.

Верховний суд Угорщини вирішив, що червневе рішення суду Будапешта звільнити українця під заставу 15 млн форинтів (понад 50 тис. доларів) суперечить національному законодавству, і скасував його.

З 13 червня українець перебував під домашнім арештом без права залишати Будапешт і мусив двічі на тиждень ходити в офіс слідчих.

29 травня на Дунаї зіткнулися швейцарське круїзне судно Viking Sigyn і малий прогулянковий катер "Русалка". Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 осіб (угорці - капітан і матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро.

Під час пошукових робіт знайдено тіла 24 дорослих і 6-річну дитину. Серед них був угорський капітан і матрос затонулого судна. Один пасажир досі вважається зниклим безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram