ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлі суду в Одесі боєць Нацгвардії вистрілив собі в голову (оновлено)

20-річного військовослужбовця, який покликаний на службу з Тернополя в травні, прооперовано, і він перебуває в реанімації.

У будівлі суду в Одесі боєць Нацгвардії вистрілив собі в голову (оновлено)
Архивное фото
Фото: Сергей Нужненко

У будівлі Київського районного суду Одеси був знайдений боєць Національної гвардії з ознаками вогнепального поранення в голову.

Про це повідомляє у фейсбуці Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

"Під час несення служби в Київському районному суді міста Одеси, особовий склад, який перебував у вартовому приміщенні, почув постріл. Як пізніше виявилося, в одному з приміщень було знайдено солдата з ознаками вогнепального поранення (в голову)", - йдеться в повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група і "швидка допомога". Також розпочато службове розслідування події.

Зараз медики борються за життя пораненого військовослужбовця.

Оновлення. Поліція кваліфікувала подію як замах на самогубство.

"За попередніми даними, тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення потерпілий, 1999 р.н., дістав, вистріливши собі в голову з табельної зброї. Зараз чоловік перебуває в реанімації. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 ч. 2 і ст. 115 ч. 1 (замах на самогубство) Кримінального кодексу. Обставини події з'ясовуються", - повідомляється сайті Нацполіції області.

Також місцеве видання "Думська" повідомляє, що на місці була знайдена передсмертна записка.  

Оновлення 22:43. Пораненого нацгвардійця прооперували. Зараз 20-річний військовослужбовець, покликаний на службу з Тернополя 15 травня поточного року, перебуває в реанімації, передає УНІАН.

Як повідомив журналістам пресофіцер Південного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії Володимир Бєлов, 20-річний потерпілий госпіталізований у МКЛ №10 (Малиновський район Одеси).

Як зазначив Бєлов, у потерпілого вчора був офіційний вихідний. Сьогодні на службу він заступив з табельною зброєю - пістолетом Макарова. Однак поки невідомо, з якої саме зброї зроблено постріл.

Також Бєлов не зміг підтвердити, але і не спростував інформацію про передсмертну записку, яку нібито знайдено при пораненому.

Пресофіцер також зазначив, що старші за званням відгукуються про потерпілого позитивно, з бойової та спеціальної підготовки військовослужбовець показував хороші і відмінні результати, нарікань по службі не було. Сьогодні з ним спілкувався психолог і будь-яких відхилень не помітив.

Бєлов підтвердив, що поліція кваліфікувала подію як спробу самогубства. У разі з'ясування будь-яких нових обставин НП, правова кваліфікація справи буде змінена. Поки, за даними слідства, свідків події немає.

Інші нацгвардійці стверджують, що тільки чули звук пострілу, але в цей момент вищезгаданий військовослужбовець, за їхніми словами, був один.

Нагадаємо, у січні минулого року в Сєвєродонецьку під час несення служби застрелився 22-річний військовослужбовець Нацгвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram