Епіфаній: з Московського патріархату до ПЦУ перейшли понад 500 парафій

"Нині процес трохи призупинився, але все одно він відбувається".

Епіфаній: з Московського патріархату до ПЦУ перейшли понад 500 парафій
Фото: Макс Левин

З моменту створення помісної Православної церкви України до неї перейшли понад 500 парафій Української православної церкви Московського патріархату.

Про це заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, пише "Радіо Свобода".

"Загалом протягом більш як півроку до Православної церкви України приєдналося понад 500 парафій з боку Московського патріархату. Нині ми бачимо, що процес трохи призупинився, але все одно він відбувається. По кілька парафій уже оформляють юридично свій статус до ПЦУ, але я вірю, що надалі поступово завершиться вся епопея виборча, передвиборна, люди заспокояться і будуть і надалі ухвалювати рішення колегіально, на зборах більшістю голосів про приєднання до нашої визнаної Православної церкви України"- сказав Епіфаній.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року православні церкви в Україні провели об'єднавчий собор, а 6-7 січня 2019 року предстоятель єдиної Української православної церкви Епіфаній отримав томос про автокефалію ПЦУ.

3 лютого в Софійському соборі відбулася церемонія інтронізації (на світський манер - інавгурації) предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія (Думенка).

28 липня ПЦУ провела в Києві перший хресний хід до Дня хрещення Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram