ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві п'яний начальник відділення прокуратури втік від поліції в кущі

Перед утечею чоловік завбачливо зачинив свій Chevrolet.

У суботу, 27 липня, у Києві на Голосіївському проспекті патрульні зупинили Chevrolet Cruz, за кермом якого, за повідомленнями очевидців, був п'яний чоловік.

Власником авто виявився прокурор Васильківського відділення Києво-Святошинської прокуратури Ярослав Леляк, передає Інформатор

Фото: kiev.informator.ua

У чоловіка були всі ознаки алкогольного сп'яніння. Прокурору запропонували пройти перевірку на драгері, але той відмовився. Після чого йому також надали можливість проїхати до медзакладу, щоб пройти експертизу там. Цю пропозицію він теж не прийняв. 

Фото: kiev.informator.ua

"Коли чоловік стомився, він вирішив погодитися на експертизу в медзакладі. Але, як виявилося, це був хитрий хід. Таким чином Ярослав Олександрович нібито відвернув увагу правоохоронців і зник через зарослі в невідомому напрямку, замкнувши перед цим свій Chevrolet", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого року в Україні запровадили кримінальну відповідальність за кермування в нетверезому стані. За кермування в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, який двічі протягом 5 років мав адміністративне покарання, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

За пів року патрульна поліція Києва склала 6083 протоколи на водіїв з ознаками сп'яніння. Найбільше п'яних водіїв було в Дніпровському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram