ГоловнаСуспільствоЖиття

Скандальний Окружний адмінсуд Києва призупинив реформу харчування в армії

Міноборони збирається оскаржити рішення в суді.

Скандальний Окружний адмінсуд Києва призупинив реформу харчування в армії
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони України обурене рішенням Окружного адміністративного суду Києва про призупинення реформи харчування в армії, а саме наказу Міноборони «Про перехід військових частин ЗСУ на систему продовольчого забезпечення з застосуванням каталогу продуктів харчування в 2019 році" №90 від 04.03.2019. Про це йдеться на сайті відомства.

"Реалізація зазначеної постанови ставить під загрозу розвиток системи харчування військовослужбовців Збройних Сил України, яка була розроблена відповідно до стандартів НАТО та передових країн світу, а також спрямована на якісне продовольче забезпечення українських військовослужбовців", - заявили в Міноборони.

У міністерстві попередили, що припинення дії наказу буде мати серйозний негативний вплив на систему забезпечення Збройних сил, а також мотивацію українських військових, в тому числі, які виконують бойові завдання в районі проведення ООС. Крім того, це сприятиме корупції в системі харчування ЗСУ.

У Міноборони повідомили, що оскаржать в суді рішення про призупинення реформи.

Нагадаємо, перехід на нову систему харчування Збройні Сили почали в 2018 році, це дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць. Станом на липень 2019 року половина військовослужбовців ЗСУ перейшли на нову систему харчування за каталогом. Планувалося, що до кінця 2019 на нову систему переведуть 100% особового складу.

Серед скандальних рішень Окружного адмінсуду Києва: відновлення на посаді ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова, ексглави Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і ексглави Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. Приступити до обов'язків відновленим чиновникам не вдалося, проте вони отримали компенсації зарплати за час "вимушеного прогулу" в період судових розглядів у зв'язку зі звільненням.

А також відновлення на посаді відстороненого ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової, відсторонення від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram