ГоловнаСуспільствоВійна

Інженери ще раз спробують відвідати зруйнований міст у Станиці Луганській

Раніше бойовики "ЛНР" не допустили фахівців оглянути міст

Інженери ще раз спробують відвідати зруйнований міст у Станиці Луганській
Фото: Офис президента Украины

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер анонсував ще один візит будівельної команди в Станицю Луганську для огляду обсягу робіт з відновлення моста. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Інженери-будівельники вже відвідували міст. Як я розумію, в понеділок буде ще один їхній візит", - сказав Волкер на брифінгу в суботу в Києві.

При цьому американський дипломат висловив думку, що прогресу у відновленні мосту вдасться досягти, якщо Росія зробить кроки підтримки цього проекту.

Нагадаємо, про намір відновити зруйнований міст заявив президент Володимир Зеленський під час візиту в Станицю Луганську ще 7 червня. 26-29 червня в цьому районі сталося розведення сил, передбачене мінськими домовленостями 2015 року.

17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської, в тому числі знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Повідомлялося, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста.

Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту, щоб підготувати проект відновлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram