ГоловнаСуспільствоЖиття

США про відпущених російських моряків: хороший прецедент для мирного вирішення спорів

Українська влада повністю дотримується міжнародного права.

США про відпущених російських моряків: хороший прецедент для мирного вирішення спорів
Фото: bessarabiainform.com

Посольство США в Україні вважає, що ситуація з відпущеним екіпажем затриманого російського танкера Neyma – це прагнення української влади повністю дотримуватися міжнародного права. Про це Американське посольство заявило в твітері.

"Те, як Україна повелася у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не тільки твердо, але й гуманно і відповідно до міжнародних норм. Це хороший прецедент для мирного вирішення спорів", - ідеться в повідомленні посольства.

Нагадаємо, 24 липня СБУ і військова прокуратура затримали російський танкер Neyma (він змінив назву на Nika Spirit), який 25 листопада 2018 року блокував українські військові кораблі в Керченській протоці, саме його дії призвели до захоплення українських кораблів і полону їх екіпажів.

Після затримання на танкері провели обшук і вилучили документи, записи радіопереговорів під час конфлікту і бортових журналів з метою встановлення фактичних обставин 25 листопада 2018 року. Судно РФ визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Дізнавшись про це, Росія взялася знову погрожувати Україні, обіцяючи "наслідки".

Незважаючи на це, українська сторона відпустила екіпаж російського танкера. Пізніше старший механік Neyma розповів, що українські силовики поводилися коректно і не грубіянили, а також не застосовували силу щодо екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram