ГоловнаСуспільствоПодії

МВС відкрило понад 500 справ за порушення на виборах

Системних порушень не було, кримінальні провадження пов'язано з виборчою кампанією.

МВС відкрило понад 500 справ за порушення на виборах
Фото: EPA/UPG

Поліція зареєструвала 10,6 тис. заяв і повідомлень про порушення на виборах до Верховної Ради. Усього правоохоронці відкрили 516 кримінальних проваджень. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, передає Інтерфакс-Україна.

"Жодних системних порушень правопорядку не відбулося. Були порушення, пов'язані з виборчою кампанією. Зареєстровано 10,6 тис. заяв і повідомлень про порушення, відкрито 516 кримінальних проваджень, складено майже 1,5 тис. адміністративних протоколів", - повідомив Яровий на відеоселекторній нараді в п'ятницю, цитує його сайт Нацполіції.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради відбулися 21 липня. Станом на ранок 26 липня ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу.

Так, за результатами опрацювання 100% протоколів, вибори виграє президентська партія "Слуга народу" (43,16%). На другому місці - партія "Опозиційна платформа - За життя" (13,05%), на третьому - ВО "Батьківщина" (8,18%).

Партія експрезидента Петра Порошенка "Європейська солідарність" набрала 8,10%, партія Святослава Вакарчука "Голос" - 5, 82%.

24 липня повідомлялося, що за фактами порушень, зафіксованих у ході парламентських виборів, правоохоронці відкрили понад 300 кримінальних справ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram