ГоловнаСуспільствоПодії

Львівські залізничники крали дизпальне, зливаючи його в поліетиленові пакети

За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад 1 млн грн.

Працівники львівського підрозділу «Укрзалізниці» були викриті на крадіжці паливно-мастильних матеріалів на суму понад один мільйон гривень. Правоохоронці задокументували цей факт розкрадання. Про це повідомляє управління захисту економіки у Волинській області на фесбуці.

Фото: Поліція Волинської області

До складу групи входили машиністи, які організували схему розкрадання, їхні помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, а також громадянин, який купував пальне.

Фото: Поліція Волинської області

Машиністи створювали сприятливі умови для зливання дизельного пального з тепловозів. Їхні помічники розкривали дизельні баки і зливали пальне в спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У спеціально обумовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де крадене пальне перевантажували в транспортні засоби та перевозили на підпільні АЗС.

Фото: Поліція Волинської області

Працівники залізниць вчиняли розкрадання вночі, 2-3 рази на тиждень, за раз зливаючи понад 500 літрів нафтопродуктів. Потім дизпальне продавалося на підпільних автозаправних станціях за цінами нижчими від ринкових.

Фото: Поліція Волинської області

Правоохоронці встановили дату, час і місце чергової крадіжки пального і затримали трьох зловмисників під час зливання дизпального з вантажного потягу сполученням "Володимир-Волинський - Устилуг".

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад 1 млн грн.

Фото: Поліція Волинської області

Нагадаємо, у травні 2019 року аудит "Укрзалізниці" виявив розкрадання на 50,9 млн грн керівництвом підрозділу "Вагонна дільниця станції Київ-Пасажирський". Гроші були нараховані як премії та матеріальна допомога окремим співробітникам. Матеріали цієї перевірки були передані до правоохоронних органів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram