ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишньому голові апарату київського райсуду і його заступникові повідомлено про підозру у справах Майдану, - ГПУ

Досудове розслідування триває.

Колишньому голові апарату київського райсуду і його заступникові повідомлено про підозру у справах Майдану, - ГПУ
Фото: Сергей Нужненко

У справах про події Революції гідності в 2013-2014 роках повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату київського районного суду і його заступнику.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"На підставі зібраних доказів, 22 і 25 липня у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату суду та його заступнику одного з районних судів міста Києва в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей у цій системі) під час розподілу справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій і інших громадян заходів у січні-лютому 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Також триває досудове розслідування за низкою кримінальних проваджень за фактами протидії протестним акціям і переслідування протестувальників у Києві в грудні 2013-го - лютому 2014 років.

"Досудове розслідування триває. Збираються і перевіряються на предмет достатності для притягнення до кримінальної відповідальності докази щодо співучасників цього та інших злочинів, скоєних у період подій Революції гідності", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, в травні генпрокурор Юрій Луценко закликав Раду повернути можливість заочного судового провадження для справ Майдану.

Раніше начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, звітуючи про перебіг слідства, заявляв, що закиди щодо неналежного розслідування справ і відсутності результатів несправедливі. За його словами, всього по країні розслідують 4700 епізодів злочинів, скоєних проти учасників протесту, і велику частину злочинів розкрито - встановлено обставини, виконавців, організаторів, пособників. За словами Горбатюка, повідомлено про підозру 442 особам, стосовно 289 підозрюваних справи направлені до суду. Під вартою перебувають 13 осіб, визнано винними судом 52 людини, дев'ятьох - засуджено до позбавлення волі.

Разом з тим він визнав, що вбивства Сергія Нігояна, Сергія Гагіковича, Михайла Жизневського і Романа Сеника досі не розкриті. Горбатюк також дорікав судовим інстанціям у затягуванні розгляду таких справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram