ГоловнаСуспільствоЖиття

Верховний Суд визнав незаконною передачу забудовнику ділянки в урочищі Бичок

Суд також зобов'язав забудовника звільнити земельну ділянку від незаконно розміщених споруд.

Верховний Суд визнав незаконною передачу забудовнику ділянки в урочищі Бичок
Фото: menr.gov.ua

Верховний Суд залишив без змін постанову Апеляційного суду, який раніше визнав незаконною оренду ділянки в Національному природному парку "Голосіївський", що її віддали під забудову.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства екології.

"Верховний Суд залишив без змін постанову Північного апеляційного господарського суду, який раніше задовольнив позов Національного природного парку "Голосіївський" про визнання недійсним рішення Київської міської ради про передачу в оренду товариству "Авеста-Буд" земельної ділянки на Столичному шосе (урочище Бичок, ділянка 1) в Голосіївському районі м. Києва", - йдеться в повідомленні.

Ділянку раніше планували передати для будівництва офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгами, зі створенням і благоустроєм парків відпочинку, скверів, дитячих майданчиків з подальшими їх експлуатацією та обслуговуванням.

Суд також зобов'язав забудовника звільнити земельну ділянку від незаконно розміщених споруд.

У 2010 році Київрада уклала з ТОВ "Авеста-Буд" договір оренди земельної ділянки площею понад 2,5 га і вартістю понад 62 млн грн, розташованої на території урочища Бичок, для будівництва офісного комплексу з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно розважального призначення і паркінгами, салонів з продажу автомобілів тощо.

Рішення було прийнято всупереч тому, що урочище розташоване на території національного природного парку, де законом заборонено будь-яку діяльність, яка негативно впливає на стан природних об'єктів.

Забудовник встиг почати роботи з будівництва автосалону з комплексом АЗК і приступив до вирубки дерев.

Прокуратура Києва почала судовий розгляд справи за позовом парку і громадської організації "Корчувате - наш дім" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, розташованої в Голосіївському районі Києва на Столичному шосе (урочище Бичок), та повернення земельної ділянки.

У лютому 2019 року Північний апеляційний суд Києва визнав незаконною оренду ділянки в урочищі Бичок.

У червні Апеляційний суд наказав зупинити будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram