ГоловнаСуспільствоПодії

Біля ДБР "тітушки" побилися з охороною Порошенка (оновлено)

Поліція відкрила справу за статтею "хуліганство".

Біля ДБР "тітушки" побилися з охороною Порошенка (оновлено)
Фото: скрин

Біля будівлі Державного бюро розслідувань, де сьогодні був на допиті експрезидент Петро Порошенко, сталася бійка між невідомими і його охороною.

Відео опублікував у фейсбуці голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв.

"Тітушки щойно напали на автомобіль Порошенка на виході з ДБР, влаштували бійку з охороною і втекли в бік площі Перемоги. За ними погналися два десятка поліцейських. Троє-четверо класичних "тітушок"-спортсменів. Часи "регіоналів" повертаються з шаленою швидкістю", - написав він.

На опублікованому Ар'євим відео видно, що Порошенко вийшов з будівлі і сів у машину. Після того як його автомобіль зрушив з місця, на капот стрибнув агресивний чоловік. Потім втрутилися охоронці Порошенка і почалася бійка, в якій до нападника приєдналися ще двоє чоловіків.

У підсумку все нападники втекли. На місці їх затримати не вдалося.

За інформацією видання "Обозреватель", до нападу може бути причетний проросійський провокатор Віталій Черняховський, якого раніше поліція оголошувала в розшук.

Водночас "Українська правда" з посиланням на кілька джерел повідомила, що на автомобіль Порошенка видерся ветеран полку "Азов" Микита Макєєв. Макєєв родом з Росії і у нього був паспорт РФ, але 18 липня президент Володимир Зеленський надав йому українське громадянство.

Столичні поліцейські відзначили, що поки ніхто зі скаргами щодо події в поліцію не звертався. В результаті зіткнення нікого не затримували.

Оновлення 21:22. У відділі комунікацій поліції Києва повідомили про початок кримінального провадження за фактом подій біля будівлі ДБР після допиту Петра Порошенка.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють всіх учасників інциденту. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко був на допиті в ДБР. Він давав пояснення щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram