ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У 70-му окрузі затримали підрахунок голосів через масове отруєння членів ОВК

Від отруєння постраждали 10 членів комісії, один спостерігач, один рятувальник і двоє поліцейських.

У 70-му окрузі затримали підрахунок голосів через масове отруєння членів ОВК
Фото: Надія Швадчак

10 членів Окружної виборчої комісії №70 у Закарпатській області отруїлися зіпсованою їжею. Постраждали також двоє співробітників поліції, співробітник ДСНС і один спостерігач. Про це повідомив місцевий телеканал "Сіріус".

Як повідомив голова ОВК Василь Кошель, їжу замовили неподалік у ресторані, оскільки засідання з підрахунку голосів має бути безперервним. Але їжа виявилася неякісною.

Деякі члени ОВК перебувають удома, до медиків звернулися шестеро постраждалих, з них чотирьох госпіталізували в інфекційну лікарню.

Зазначають, що симптоми в усіх однакові: висока температура - за 40, блювота і діарея.

На підсумкове засідання голові ОВК вдалося зібрати 10 членів комісії. Цього достатньо для кворуму, однак проводили засідання без секретаря.

У той самий час інформація про перевірки в ресторані, де замовляли їжу, не надходила. Про випадок масового отруєння не повідомляла і Держпродспоживслужба.

За даними ЦВК, в окрузі опрацьовано 100% електронних протоколів, у мажоритарному окрузі переміг кандидат від "Слуги народу" Михайло Лаба, в загальнодержавному окрузі більшість отримала "Слуга народу" - 45% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram