ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР підозрює екссуддю в постановленні завідомо неправосудного рішення

Рішення судді допомогло виведенню з-під арешту нерухомого майна.

ДБР підозрює екссуддю в постановленні завідомо неправосудного рішення
Заводской суд Запорожья
Фото: google.com.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань у місті Мелітополі повідомили колишньому судді Заводського районного суду Запоріжжя про підозру в постановленні завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляють на сайті ДБР.

Слідством було встановлено, що 2017 року, розглядаючи цивільну справу, підозрюваний виніс завідомо неправосудне рішення, яке допомогло вивести з-під арешту нерухоме майно.

Під час досудового розслідування потерпіла звернулася зі скаргою на дії судді у Вищу раду правосуддя, за рішенням якої його звільнили з посади.

На цей момент слідство триває, перевіряю факти ухвалення інших можливих завідомо неправосудних рішень.

ДБР порушило проти судді кримінальну справу за ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, на початку липня ДБР відкрило кримінальне провадження щодо судді Баришівського районного суду Олени Литвиненко, яка призупинила дію ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Виявилося, що мешканка Баришівки, яка вказана позивачкою в постанові суду, насправді не подавала позову проти авіакомпанії і ніколи не користувалася її послугами. У Бюро сказали, що збирають докази і свідчення у цій справі, однак підозри наразі нікому не оголошували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram